Södertörns tingsrätt ogillade på måndagen ett åtal mot en fotbollssupporter rörande våld mot tjänsteman i samband med ett derby på Tele2 arena. Åtalet byggde endast på en polismans vittnesuppgifter och väcktes utan att det var klarlagt vilken polis som skulle ha blivit utsatt för brottet. Tingsrätten anser att åklagaren inte har lyckats visa att den åtalade supportern utdelat, eller försökt utdela, en spark mot en polis.

– Den frikännande domen kom inte som någon överraskning. Jag påtalade de grundläggande bristerna för åklagaren redan innan han beslutade om åtal, men åklagaren valde ändå att åtala, vilket är beklagligt, säger mannens försvarare Nils Hillert. Förutom att det inte finns någon målsägande så var det mörkt och trångt på platsen och många supportrar hade liknande klädsel. Tingsrätten konstaterade att det fanns ett betydande utrymme för att polismannen hade tagit fel på person, vilket supportern framhöll redan när han greps på platsen.

– Tyvärr väcks åtal i dessa sammanhang lite för lättvindigt ibland och det här var i mina ögon en helt onödig rättegång, avslutar Nils Hillert.