Igår frikände Södertörns tingsrätt en supporter som åtalats för bland annat våld mot tjänsteman. Supporten hade hamnat i bråk med motståndarsupportrar och kom kort därefter i närkontakt med en polis som försökte stoppa bråket. Polisen menade att supportern hade slagit henne i ansiktet med utsidan av handen, vilken supporten förnekade. Han vidgick dock att han hade sträckt ut sin hand mot polisen för att förhindra att han blev slagen med batongen men hade inget uppsåt att skada polisen. Av övervakningsfilm från händelsen kunde man inte heller se något slag. Tingsrätten ansåg dock att supporten, genom polisens uppgifter, var överbevisad om att hans hand hade kommit i kontakt med polisens ansikte, men konstaterade att supportern inte haft något uppsåt att skada polisen och frikände honom därför från ansvar. Supporten dömdes dock för försök till misshandel i en annan situation, samt brott mot ordningslagen vid ett annat tillfälle. Supporterns försvarare var advokat Nils Hillert.