Det är inte utan viss vämjelse man läser (kvälls)tidningsrapporteringen om morgonens gryningsräd mot ”ett kriminellt nätverk” i en söderförort.

Artiklarna innehåller inte bara detaljerad information om utredningen, utan även bilder från själva räden och till och med polisens bilder av vissa av de gripna, tillsammans med en ymnig rapportering om vilka hemskheter de tidigare dömts för.

Det är förstås inte bara grundligt arbete av engagerade reportrar som ligger bakom denna stora insikt i utredningen, utan förstås också frikostig information från polisen, eller annorlunda uttryckt flagranta brott mot förundersökningssekretessen.

Är det måhända dags att göra något åt det faktum att polisen regelmässigt tryggt begår brott bakom den skyddande meddelarfriheten, som ju naturligtvis tillkom av helt andra skäl än att låta giriga poliser göra några extra spänn på att läcka sekretesskyddad information till pressen…