Process Advokatbyrå har i oktober månad nöjet att kunna erbjuda kostnadsfri juridisk rådgivning till barn* som har avslutade migrationsärenden utan lyckat resultat. Det gäller alla barn, oavsett om man varit ensamkommande eller kommit med sina vårdnadshavare.

Barnen är välkomna att med förälder eller i annat vuxet sällskap boka ett möte för juridisk rådgivning utan kostnad. De får komma till vårt kontor för att gå igenom sitt ärende tillsammans med en jurist. De får ta med de handlingar de har sedan tidigare i ärendet och berätta lite mer om bakgrunden i deras ärende. 

Vi berättar sedan lite om lagen och den rättsliga regleringen och besvarar alla frågor som finns. 

Därefter diskuterar vi olika aspekter och eventuella lösningar, och hur barnet kan gå vidare med ärendet.

För det fall barnet inte har möjlighet att komma till kontoret kan vi ta mötet per telefon.

Varmt välkomna att boka ett möte på 08-21 15 80.

*Erbjudandet om gratis rådgivning till barn möjliggörs genom Rättshjälpsmyndighetens ersättningar till barn för nedsatt rådgivningsavgift. Erbjudandet är därför begränsat till de barn som inte tidigare uttömt den möjligheten.

Med barn avses alla som enligt sina egna uppgifter till Migrationsverket är under 18 år i dagsläget.

Vi kommer att vara behjälpliga med ansökan om nedsatt rådgivningsavgift, vilken görs genom ifyllandet av en blankett i samband med mötet. 

Med förhoppning om ett ljus i höstmörkret!